Zelf konijnenhok maken

Zelf konijnenhok maken

U hebt konijntjes en wil zelf konijnenhok maken? We zetten u op de goede weg!

Een plan maken

Zelf konijnenhok makenBent u zelf graag aan het werk en kriebelt het om zelf konijnenhok maken, dan heb je een ontwerp nodig. Kijk waar u het hokje in uw tuin wilt plaatsen. Bepaal de grootte dat afhankelijk is van het aantal diertjes die u houdt. Konijnen hebben graag veel ruimte. Daarvoor kunt u ook een extra verdieping bouwen. Voor de hoogte telt dat het diertje moet kunnen rechtstaan op zijn achterpootjes. Konijntjes gaan knabbelen, dus graag metalen hoekstrips aanbrengen.

Om het hokje schoon te maken, moet u de diertjes kunnen verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door ingang of een dak met scharnieren te maken. Bij zelf konijnenhok maken, zorgt u voor een open speelruimte en een donkerder slaapplekje.

Verbouwen of zelf maken?

Een afgedankt kastje, een speelhuisje of ander dierenhok kunt u met wat verbeelding omtoveren tot zelf konijnenhok maken – eigenlijk is het zelfs extra leuk om iets uit je bestaande woning om te bouwen tot iets anders. Bij The Wall vind je hier wat leuke inspiratie. Hout en gaas zijn de twee belangrijkste materialen. Maak het dak met een oversteek zodat het niet binnen regent. Instructievideo’s en voorbeelden vindt u op internet.

Belangrijk bij zelf konijnenhok maken is wanneer je een ren maakt, er konijntjes zijn die graag graven. Plaats daarom gaas op een 30 cm onder de grond.